Der findes mange fordele ved at eje en elbil. Både i forhold til miljøet, men også i forhold til din privatøkonomi. Strøm er i sig selv billigere end benzin, når man ser på, hvor meget energi der skal til for at holde en bil kørende. Politikerne har dertil lavet en særaftale, der kun gør det endnu mere fordelagtigt at vælge en elbil frem for en benzin- eller dieselbil. Overvejer du, om din næste bil skal være en elbil, og vil du gerne have et bedre indblik i økonomien med en elbil, inden du beslutter dig, om du vil investere i sådan en, så læs med videre her.

Få penge tilbage, når du lader elbilen

Først og fremmest, så skal du have en ladeboks med refusion, hvis du skal have penge tilbage, når du bruger el. Sådan en kan du bestille igennem et firma, hvor du tegner et abonnement. Der er dog nogle øvrige betingelser, der skal være opfyldt, hvis du skal opnå refusion.

Disse tæller:

  • Du må ikke varme dit hus op med solceller
  • Elvarme i boligen er heller ikke tilladt
  • Opvarmning med varmepumpe er ligeledes et no-go

Du kan måske stille dig undrende over for disse tiltag, da de nævnte er opvarmningsmuligheder til boligen, som er bæredygtige sammenlignet med andre typer. Der er ved disse typer af varmekilder i forvejen et tilskud fra staten, som har til formål at opfordre befolkningen til at tilvælge bæredygtig energi. Men staten er ikke interesseret i, at du får dobbelt refusion på el. Dette kan naturligvis vække undren, men det er sådan, reglerne er i øjeblikket.

Når du får elrefusion, gælder det ikke for alt den el, du bruger i husstanden. Dette er derimod afgrænset til den el, du bruger til opladning af elbilen. Her vil din ladeboks holde styr på, hvor meget el der bruges til bilen.

Så ofte opgøres refusion til elbilejere

Elrefusion foregår gennem udbyderen og ikke mellem dig og staten. Nu er det ikke sådan, at du får rabat hos din udbyder, fordi du bruger strømmen til at lade din elbil. Det er derimod elafgiften, du slipper for at betale. Bemærk, at der er forskel på, hvor ofte de forskellige ladebokse med refusion laver opgørelser over, hvor meget du skal have refunderet. For nogle er der tale om hver tredje måned, hvorimod andre opdaterer og laver en straksoverførsel med det samme. Ofte vil du have tjent abonnementet på en ladeboks med refusion ind ved første ladning.